м. Житомир, вул. Покровська, 96

10.12.2021 на базі Житомирського агротехнічного фахового коледжу викладачами кафедри «Агрономії та лісового господарства», кандидатами сільськогосподарських наук – Пасічник Іриною Олександрівною та Ільїнським Юрієм Миколайовичем було проведено бінарне відкрите заняття.

Тема: Технологічна характеристика зерна пшениці, підготовка помельних сумішей.

Завдання заняття:
  • за якісними показниками зерна визначати характеристику борошна;
  • проводити підготовку помельної партії та вміти проводити розрахунки компонентів для створення помельної суміші.
Мета заняття:
  • визначати технологічну характеристику зерна пшениці, жита;
  • ознайомитись із методами визначення “сили” борошна;
  • вивчити особливості підготовки помельних сумішей;
  • освоїти проведення розрахунків рецептури помельних сумішей.
Тип заняття:
  • практичне (удосконалення умінь та навичок).
Методи навчання:
  • словесні: пояснення, розповідь, бесіда;
  • наочні: показ слайдів; зразків борошна виготовленого із різних сортів пшениці та різного помолу; тісто; хліб.
  • практичні: практичне визначення органолептичних показників тіста; проведення розрахунків задач по підготовці помельної суміші.
Методи ведення заняття:
  • фронтальний;
  • груповий;
  • потоковий.
Інтерактивні методи:
  • взаємодія “викладач-студент”;
  • “робота в парах”.
Місце проведення заняття:
  • Аудиторія 10.
Група:
  • Амб 2.