Новини
З 29 липня по 23 серпня 2022 року розпочинається прийом електронних заяв від вступників на основі ОКР молодшого спеціаліста, освітньо-професійного ступеня молодшого бакалавра та фахового молодшого бакалавра--Оголошується набір одинадцятикласників до ЖАТФК. Ти можеш вступити на бюджетну форму навчання без тесту НМТ!
м. Житомир, вул. Покровська, 96

10.12.2021 на базі Житомирського агротехнічного фахового коледжу викладачами кафедри «Агрономії та лісового господарства», кандидатами сільськогосподарських наук – Пасічник Іриною Олександрівною та Ільїнським Юрієм Миколайовичем було проведено бінарне відкрите заняття.

Тема: Технологічна характеристика зерна пшениці, підготовка помельних сумішей.

Завдання заняття:
  • за якісними показниками зерна визначати характеристику борошна;
  • проводити підготовку помельної партії та вміти проводити розрахунки компонентів для створення помельної суміші.
Мета заняття:
  • визначати технологічну характеристику зерна пшениці, жита;
  • ознайомитись із методами визначення “сили” борошна;
  • вивчити особливості підготовки помельних сумішей;
  • освоїти проведення розрахунків рецептури помельних сумішей.
Тип заняття:
  • практичне (удосконалення умінь та навичок).
Методи навчання:
  • словесні: пояснення, розповідь, бесіда;
  • наочні: показ слайдів; зразків борошна виготовленого із різних сортів пшениці та різного помолу; тісто; хліб.
  • практичні: практичне визначення органолептичних показників тіста; проведення розрахунків задач по підготовці помельної суміші.
Методи ведення заняття:
  • фронтальний;
  • груповий;
  • потоковий.
Інтерактивні методи:
  • взаємодія “викладач-студент”;
  • “робота в парах”.
Місце проведення заняття:
  • Аудиторія 10.
Група:
  • Амб 2.